zondag 23 november 2014

23-11-2014 ... Macy's and the Christmas tree


De tijd blijft vliegen hier, het is alweer een week geleden dat ik nog eens iets geschreven heb voor de blog. We zijn sinds een weekje volop aan het solliciteren, dat gebeurd voornamelijk online. Evy heeft verschillende bedrijven aangeschreven en ik voorlopig een viertal, maar heb er nog enkele op het oog. Op maandag krijg Evy een melding dat ze woensdag op gesprek mag gaan, bij Macy's in de Tucson Mall op Oracle Road.
Op de dagen tussenin gaan we kerstshoppen, in verschillende winkels gaan we op zoek naar witte spullen, witte lampjes en een kerstboom. In de walmart vinden we al behoorlijk wat en ook in de Lowe's vinden we een paar dozen witte bollen. Boa's vinden we bij Michaels, een soort grote knutselartikelen winkel. Toch vreemd, kerstshoppen in de zon met 23 graden :)




De kerstboom opzetten lukt de komende dagen niet door het volgende:
Woensdag om kwart over elf moet Evy zich aanmelden voor het interview. Ze vertrekt vroeg genoeg want we hebben geen idee hoe lang ze precies over de afstand zal rijden. Google Maps en de GPS geven wel een tijd aan maar meestal is dat veel langer door het drukke verkeer.
In elk geval laat ze me weten dat ze ruim op tijd op de parking is aangekomen. Ik ben dus thuis blijven wachten en ben wel benieuwd hoe het gesprek zal verlopen. Om half twaalf belt ze me dat ze ginds gaat blijven, ze in meteen aangenomen en kan meteen aan de training beginnen. Dat houdt in dat ze papieren moet invullen en veel video's moet kijken, onder andere hoe de kassa werkt en meer van die dingen. De eerste sollicitatie is dus meteen de goeie, ook al gaat het in eerste instantie over een part-time job, die seasonal is, dus voor de feestdagen. Maar ze kreeg wel te horen dat er wel elk jaar mensen worden aangenomen in januari die het goed doen, dus dat wordt het doel als de werksfeer goed meevalt tenminste. Ze vragen haar in welke afdeling ze het liefste wil staan en krijgt enkele keuzes. Ze kiest voor de sjakoschen afdeling ... zucht ... als dat maar goed afloopt ! :)


Zij is één van de enige die mag blijven en ziet veel meisjes naar huis gestuurd worden met de woorden: We'll get back to you in a couple of days. Dan weet je genoeg natuurlijk. Evy had ook aangegeven altijd te willen werken, zon en feestdagen dus ook en dat is natuurlijk iets wat ze graag willen horen.
Haar eerste opleidingsdag duurt behoorlijk lang, tot iets over zes, en de volgende dag is er ook nog training voorzien, dan moet ze er om elf uur zijn en duurt de training tot kwart voor zes. Dan is het wachten op haar uurrooster van de komende week, die ze zullen doorbellen.
Op vrijdag is ze sowieso vrij dus die dag beginnen we aan de kerstboom want we zijn behoorlijk laat voor ons doen. Veel valt daar niet over te zeggen, het is een kleinere versie geworden van onze vorige boom die nu ook al te pronken staat ergens in Opwijk.
Maar we hebben in ieder geval opnieuw een poging tot timelapse gemaakt, maar het bewerken op de MacBook gaat nog niet zo vlot dan ik wil en het filmpje zelf ook niet. Te weinig frames per second maar het is toch behoorlijk gelukt :


And the tree itself :


Voor de rest gaat alles rustig zijn gangetje, we koken ons eigen potje nu veel beter met onze eigen kookspullen, waarvan we toch bijzonder blij zijn dat we die hebben meegebracht.


Zaterdag bellen ze dat Evy zondag haar eerste 'echte' werkdag moet gaan werken, maar dat had ze zelf al gevonden op de website van Macy's waar ze kan inloggen met haar employee nummer en alle informatie over haar overzichtelijk samen staat.
Nu Evy werk heeft, wordt het stilaan tijd om voor een tweede auto te gaan kijken, dus tussen het afschuimen van diverse job websites, surf ik ook geregeld eens naar craigslist en andere 'used cars' websites.  Er staan natuurlijk veel en mooi speelgoed op dus ik zal wellicht wel iets vinden dat me aanstaat en niet te duur is. Maar daarover misschien meer nieuws tijdens de volgende update.






maandag 17 november 2014

16-11-2014 … jobhunting, uitpakken en Phoenix.

De dagen vliegen hier, zelfs als je werkloos bent, bijzonder snel voorbij. Niet dat we dat willen blijven, want we zijn sinds deze week actief op zoek naar een job. Op allerlei verschillende website worden trefwoorden ingegeven en als er iets interessants bij zit wordt het CV licht aangepast en doorgestuurd naar het desbetreffende bedrijf. Er zijn al verschillende CV’s onderweg en we zijn eigenlijk wel eens benieuwd of er reactie op gaat komen. 
Inmiddels is onze kist aangekomen. Woensdag werden we gebeld dat ze de dag erna geleverd zou worden en de volgende dag om iets na negen was hij der al. Een dikke 18 wheeler die met moeite het complex op kon, maar uiteindelijk lukt het wel en ik help de vriendelijke man met uitladen en het naar boven brengen van onze spullen. Als hij weg is beginnen we meteen met alles op zijn plaats te leggen. Mijn ene doos kleren heb ik snel op orde. Evy doet iets langer over haar dozen.
We gaan ook nog naar de Tucson Mall, vooral om naar de vitrines te kijken want daar hangen veel advertenties voor nieuw personeel. Bij sommigen gaan we binnen en krijgen we een formulier om in te vullen en bij anderen staat erbij dat men online moet solliciteren dus noteren we alles en nadien wordt het thuis ingevuld op de pc.
In de malls is het al goed kerstsfeer en zelfs de echte kerstman is langs gekomen !!




Over kerstmis en bomen gesproken !! Op elf november is onze oude kerstboom aan zijn nieuwe leven begonnen. Trouwe blogvolgster Lies had onze kerstboom overgenomen en net zoals wij, erg vroeg opgezet om er ruime tijd van te kunnen genieten. Compleet met kerstboomopzetverslag krijgen we hem te zien en hij staat er werkelijk fantastisch te wezen



Zaterdag zijn we naar Phoenix gereden, om bij de ikea nog wat spullen bij te kopen. Een klein kastje, waarvoor we eigenlijk gingen, hebben we niet gevonden naar onze smaak. We hadden er graag een bij gehad om wat extra bergruimte te hebben in de living. Dus gaan we elders op zoek naar een soort dressoir. Omdat we toch in Phoenix waren had ik Frans laten weten dat we er zouden zijn en zij hebben de namiddag tijd uitgetrokken om ons hun nieuwe woning te laten zien. Die moet nog gebouwd worden maar er staan wel kijkwoningen. Die van hun was werkelijk de mooiste die er bij stond. Bijzonder mooi, met grote open ruimtes en ruime slaapkamers, afgewerkt in hoge kwaliteit. Erg knap hoe snel ze alles voor elkaar hebben sinds ze in Phoenix gearriveerd zijn. We nemen ook een kijkje op hun stuk land waar het huis op gebouwd zal worden, ook groot naar Amerikaanse normen. Nadien rijden we naar een maal waar we samen eten bij de Buffalo Wild Wings. Dat smaakt allemaal erg lekker. Na deze maaltijd nemen we afscheid. Zij gaan nog even door de mall wandelen en wij willen op de terugweg nog even naar de Premium Outlet. Uiteraard vind Evy weer vanalles mooi in de Tommy H. Dan nog een ritje van 1u45 en we zijn weer thuis.

Onderweg naar Phoenix deze 5th wheeler gezien en voor oud collega Patrick op foto gezet






Zondag wordt er vooral geskyped, verder naar werk gezocht en we hebben ook een wandeltoer uitgestippeld want met op ons lui gat te zitten en te veel chicken wings en panda te eten voelen we dat we beweging nodig hebben. En zeg nu eerlijk, toch geen straf om in deze omgeving te gaan (mogen) wandelen hé


Bij een van de huizen staat er zelfs twee privé sterren observeer stations, één in de tuin langs de weg en één op het dak. Dit is die in de tuin.


De komende week hopen we toch iets te horen van onze sollicitaties, we zijn benieuwd !!
Owja het weer !!! Dat is nog steeds heeeeeerlijk, zo'n lekkere 21 á 25 graden. De nachten koelen wel goed af, logisch in een woestijnklimaat, maar gelukkig slapen wij dan nog ;)




dinsdag 11 november 2014

10-11-2014 … Volunteer Saguaro NP en Day of the Dead Parade

Ik loop achter met de blog dus toch maar even snel een update plaatsen voor de liefhebbers. Vorige woensdag hadden we ’s middags een afspraak met een Belgische die al sinds ’75 in Tucson woont, ze werkt aan de University of Arizona (UoA). Ze is er verantwoordelijk voor de ganse Chemistry afdeling. Zelf geeft ze ook nog les. We spreken af aan de universiteit zelf en we zien dat dit een bijzonder mooie buurt is, met een winkelstraatje met allerlei bars en restaurantjes, echt heel leuk. 




Aan de Main Gate ontmoeten we Ann en we eten op de hoek onze lunch. We praten over haar leven in Amerika. Na een dik uur moet ze weer aan het werk en nemen we afscheid. Wij bekijken het winkelstraatje en wandelen nadien over de campus, die heel mooi verzorgt is. Het is net een scene uit een Amerikaanse film die over het studentenleven gaat. 








De rest van de dag vullen we met een bezoekje aan het open winkelcentrum La Encantada in de Catalina Foothills. Op donderdag en vrijdag doen we niet veel, we werken aan ons CV en surfen naar verschillende websites om al eens te kijken naar de jobaanbiedingen. En natuurlijk ook eens een ijsje gaan eten in de Dairy Queen hier wat verderop.



Zaterdagmorgen zetten we de wekker bijzonder vroeg, maar we zijn al eerder wakker. We gaan vandaag vrijwilligerswerk doen in het Saguaro National Park. Lange broek, lange mouwen, een hoed of pet, veel water en wat snacks raden ze aan om mee te brengen. Enkel de hoed of pet ontbreekt bij ons. We rijden naar het oost gedeelte van het park en zijn er ruim op tijd, om kwart voor zeven. En ruim is wel heel ruim want we wachten en wachten maar er gebeurt niets en we zien niemand opdagen. Ik check of de tijd klopt op internet en daar staat wel degelijk 7.00 AM. We kijken eens aan het rangerstation en er staan bordjes waar de vrijwilligers moeten parkeren dus het is wel degelijk vandaag. Als we terug naar de auto gaan om ons klaar te maken om te gaan wandelen, stopt er een truck van de NPS en die vragen of we voor de buffelgrass pull komen. Ah dan toch nog! We maken kennis met de twee jonge medewerkers, het zijn geen echte rangers maar werken wel voor de NPS. Een derde medewerksters komt zich voorstellen en verontschuldigd zich want zij heeft het verkeerde uur op de website gezet, het moest dus 8.00 AM zijn. Er sijpelen langzaam meer mensen binnen en iedereen stelt zich aan elkaar voor. Dan nemen we plaats in de trucks en auto’s en rijden naar de plek waar ze vandaag willen werken. Dan nog een 20 minuutjes wandelen en in de wash (een soort natuurlijk gevormde brede U-vorm waar het regenwater wordt afgevoerd als het hard regent) krijgen we de uitleg welke drie soorten gras er verwijderd moet worden. Het is een gras dat in de jaren 30 is ingevoerd om het vee te voederen maar nu te overheersend is en de lokale planten en grassen bedreigd. En dan beginnen we eraan, met een houweel en pikhamer de wortelen loskappen, een hoop maken van het gras en het hogerop de wand of een rots bijeen leggen met de zaadjes onderin geplooid en er stenen op leggen zodat het goed blijft liggen. 



Mijn lange mouwen gaan al snel uit en even later hangt er een bol cactus aan mijn arm te bengelen. Een Cholla heeft zich net onder mijn elleboog in mijn arm geramd. Ik laat het zien aan de vrouwelijke medewerkster Kate en voor ze kan zeggen dat ik er niet met mijn handschoen aan moet trekken hang ik er al in. Dus sta ik daar mooi met met handschoen tegen mijn andere arm aangeplakt. Ze haalt een tang boven en moet elke stekel apart uit mijn huid trekken. Ze zitten behoorlijk diep maar ik voel er weinig van als ze de stekels er een voor een uittrekt.

Hier een voorbeeld van zo'n Cholla, de hele bovenste bolletjes laten makkelijk los om het zaad te verspreiden:

We pauzeren regelmatig en drinken veel want het is al behoorlijk warm geworden. Om half elf wordt er stilaan afgerond en wandelen we terug naar de auto’s. Een soort gras wordt in zakken gestoken en mee terug genomen. Onderweg wisselen we die zakken af om te dragen want ze zijn behoorlijk zwaar. Aan het visitors center aangekomen wordt iedereen nog uitgenodigd om een snack en een drankje te nuttigen. Sommigen gaan meteen naar huis maar wij gaan wel nog even mee.
We praten nog wat na en dan gaan wij, als laatste, ook naar huis. In de namiddag skypen we met mijn ouders en zien ook de poezen even. Die zijn inmiddels al goed gewend, zeker Jinx die overal op kruipt en springt om alles te ontdekken.
Vorige week wouden we al naar de Zinburger gaan, een burgerrestaurant dat in 2014 uitgeroepen is tot ‘best burger’. Dus gaan we vanavond een nieuwe poging doen en vertrekken we op tijd. We bestellen housemade onionrings en nadien een hamburger met frieten. Het smaakt inderdaad erg lekker! Voor herhaling vatbaar dus.

Zondag is rustdag, dus gaat Evy wat aan het zwembad hangen. 


In de namiddag gaan we winkelen in de Costco. Ze verkopen er zelfs kickertafels. Ik tank er ook erg goedkoop, dat kan trouwens alleen als je een lidkaart van de Costco hebt.




In de late namiddag vertrekken we naar Downtown, want vandaag staat het grootste evenement van het jaar in Tucson op het programma, de Day of the Dead Parade, eigenlijk de All Souls Procession, zie : http://allsoulsprocession.org 
Daar komen ruwgeschat 100 000 mensen naar toe. Heel veel mensen doen er aan mee, als toeschouwer of meelopend met de parade. Alles is gratis en je hoeft je ook niet in te schrijven ofzo, gewoon opdagen aan de start. Wij gaan echter als toeschouwer. We wandelen eerst door de stad, maken een praatje met een groepje mensen, één van Phoenix, één van Chandler en één van San Diego. zij komen helemaal naar Tucson afgezakt voor de parade. We zien in de straten van downtown al veel mensen in hun outfit.







Het is een Mexicaanse traditie, en het is de 25e editie in Tucson van de parade. Iedereen in de parade verft het gezicht in wit en zwart of draagt een masker. Ze hebben ook foto’s of borden bij van hun overleden dierbaren. Soms zijn er ook protestborden bij, bv over de Palestijnen.















Aan de ene kant is het een beetje luguber maar aan de andere kant is het bijzonder mooi en alles verloopt heel rustig en sereen in een hele losse sfeer. Er zijn mensen bij die urnes bij hebben ne briefjes waarop je een boodschap kan schrijven en het briefje dan in de urne moet steken. Er zijn ook vaak groepen bij die muziek maken (meestal van die Mexicaanse trompetten en trommels) en dansen erop los.
De parade eindigd dan op een groot plein net west van de I10 en daar staan eetstandjes en enkele kleine podia en één heel groot waarop er wordt gedanst op voor ons vreemde muziek.
Op het laatste van de show wordt er een hele grote bal bovenop het podium gezet, waarin alle verzamelde briefjes zitten en dan in vuur wordt gezet, waarop iedereen begint te schreeuwen en te roepen. 










Ik had ook even gefilmd, dat kan je hier bekijken:


Toen dat achter de rug was begonnen de meeste mensen naar huis te gaan dus zijn wij maar gevolgd en terug naar de wagen gegaan en weer naar huis. Het was een bijzondere ervaring, echt heel mooi om dit spektakel te mogen meemaken. Mooi om eens te zien hoe een andere cultuur de doden herdenk.

Terwijl ik mijn verslag aan het maken ben op maandag gaat de bel en de man van UPS levert onze pastaborden af. Voor we open doen zit hij al terug in zijn truck dus blijkbaar moeten we niets aftekenen. We hebben in elk geval onze borden.



Ohja, het weer de voorbije dagen .... stralende zon, geen enkel wolkje te zien en rond de 25 á 28 graden. En de komende week blijft dat zo :)